«
»
Lucid Club Lucid Club
Lucid Club

Restauracja Warszawa

 

Propozycja Menu Świątecznego na imprezy firmowe:

Przekąski zimne ( 120g na osobę )

( pięć pozycji z poniższej propozycji )

Łosoś pieczony we włoskich ziołach, serwowany z limonką i oliwkami,
Łosoś wędzony na zimno z twarożkiem cytrynowym i kruszonym pieprzem,
Karp w galarecie,
Ryba po grecku,
Łosoś pieczony w czarnej soli, serwowany z limonką i oliwkami,
Śledź w trzech smakach ( w śmietanie, z cebulką, w salsie pomidorowej ),
Karp po żydowsku w glazurze,
Galantyna z karpia na słodko z sosem chrzanowym
Tatar ze śledzia z korniszonami podawany z marynowanymi grzybkami,
Śledź w wiejskiej śmietance z jajkiem i parzoną cebulką,
Karmazyn z warzywami i konfitura pomidorową,
Rilettes z tuńczyka z kaparami i białym winem,
Antipasto z grillowanych warzyw, podawane z serem grana padano i lekkim sosem balsamicznym, Deska serów twardych i dojrzewających zsuszonymi i świeżymi owocami,
Półmisek mięs pieczystych i pasztetów polskich,
Indyk pieczony z owocami w maladze.
– odpowiednie do danych przekąsek sosy i dodatki.

Sałaty i sałatki ( 100g na osobę )
( trzy pozycje z poniższej propozycji )

Tradycyjna sałatka jarzynowa,
Rukola z marynowaną gruszką i parmezanem w sezamowy winegrecie, Sałatka ziemniaczana ze śledziem i świeżym Koptem,
Sałatka nicejska z tuńczykiem,
Sałatka bałkańska z kozim serem i oliwkami,

Świeży szpinak z grillowanymi pomidorkami cherry i serem grana padano, w lekkim winegrecie aromatyzowanym oregano,

kutia z łazankami i słodkim makiem,
Sałatka ze słodkich buraczków z kiełkami słonecznika i rodzynkami,
Sałatka ziemniaczana z jajkiem i wędzonym łososiem,
Sałatka Cesar z kurczakiem i grzankami, podawana z dresingiem jogurtowo – ziołowym.

Zupa ( 300ml na osobę )

(proszę o wybranie jednej pozycji)

Barszcz czerwony z uszkami postnymi.

Krem z migdałów, Rosolnik borowikowy z łazankami.

Dania gorące ( 400g na osobę )
( trzy pozycje z poniższej propozycji )

Karp smażony, opiekane ziemniaki, kapusta zasmażana z olejem lnianym,
Sandacz pieczony w sosie polskim, opiekane ziemniaki, biała kapusta,
Filet z karmazyna w szarym sosie z rodzynkami, ryż, brokuły gotowane na parze, Pulpeciki z pstrąga łososiowego, ryz, warzywa blanszowane,
Barimundii z liśćmi bananowca, słodkie ziemniaki, groszek cukrowy,
Pierogi wigilijne z suszonymi grzybami,
Opiekane pierogi z mąki gryczanej z farszem warzywnym,
Kulebiak ze szpinakiem i boczniakami,
Tarta z kiszona kapustą i suszona żurawiną,
Rolada z indyka faszerowana porzeczkami w lekkim sosie żurawinowym, kopytka, surówka z marchewki,
Pieczona kaczka z jabłkami, zapiekane ziemniaki, modra kapusta,

Szynka pieczona w rozmarynie podawana z ciemnym sosem demi glas, ryż, bukiet warzyw gotowanych na parze.

Deser ( 100 g na osobę )

Mix ciast świątecznych
( np. sernik krakowski, jabłecznik z bakaliami, makowiec, ciasto greckie, piernik z owocami ).

Świeże owoce
( melon galia, melon miodowy, winogrona ciemne i jasne, ananas, arbuz ),

Krem waniliowy z musem owocowym i prażonymi migdałami.

Zapytaj o cenę powyższego menu: 602 322 266


Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress